Online Een Pruik Bestellen

Pruiken en haarwerken zijn tegenwoordig al lang niet meer alleen voor mensen die tegen hun wil kaal geworden zijn. Het is absoluut geen schande om een pruik of haarwerk te dragen. Je hebt ze in alle kleuren, stijlen, structuren en lengtes. Daarnaast kunnen ze ook van veel verschillende materialen gemaakt zijn. Het grootste verschil daarin is het gebruik van echt haar of synthetisch haar. En maakt u zich maar geen zorgen: ook de haarwerken van synthetisch haar zien er niet uit alsof ze gekocht zijn bij de plaatselijke feestwinkel. Stuk voor stuk lijken de pruiken en haarwerken zo op echt haar dat iemand die u niet kent absoluut niet op zal merken dat het uw eigen haar niet is!

Oorzaken van haarverlies

Het verliezen van haar kan verschillende oorzaken hebben. Veel mannen en ook enkele vrouwen verliezen hun hoofdhaar naar mate ze ouder worden. Bij sommige mannen begint dit haarverlies echter al vroeg in hun leven. Vooral mannen die in de bloei van hun leven zitten kunnen dit erg vervelend vinden. Verschillende vormen van haarverlies worden samengevat met het woord alopecia haaraandoeningen. De meest voorkomende daarvan is Alopecia Areata, kaalheid op verschillende plekken. Dit is een soort ontsteking van de haarwortels. Soms zijn de plekjes heel klein, maar kunnen deze er toch voor zorgen dat het haar er dun en ongezond uitziet. Bij Alopecia Diffusa wordt het haar geleidelijk ook steeds dunner. Soms is dit tijdelijk, bijvoorbeeld wanneer medicijngebruik of zwangerschap de oorzaak is.

Waar veel mensen direct aan denken bij haarverlies is chemotherapie.  Dit is een zeer agressieve behandelmethode die voornamelijk wordt toegepast bij kankerpatiënten. Chemotherapie is bedoelt om de kankercellen aan te vallen, maar dit kan helaas nog niet gericht. Gezonde cellen worden daardoor ook vernietigd. Het grootste effect van chemotherapie ziet u bij sneldelende cellen, zoals die van uw nagels en haarzakjes. Vandaar dat haaruitval veel voorkomend is bij mensen die bepaalde vormen van chemotherapie krijgen. Ook bestraling kan een ongunstig effect hebben op de haargroei. Dit is echter alleen van toepassing op de plek waar de bestraling plaatsvindt.

Soorten pruiken en haarwerken

pruik-bestellenHet is mogelijk om een pruik te dragen die gemaakt is van echt haar. Daarbij maken we onderscheid in pruiken van Europees en pruiken van Aziatisch haar. De laatste is alleen in donkere kleuren beschikbaar tenzij het bewerkt wordt met chemische middelen, die uiteraard niet goed voor het haar zijn. Europees haar is verkrijgbaar in elke (natuurlijke) kleur. De kwaliteit hiervan hangt af van hoe de eigenaar met zijn of haar haar is omgegaan. Het haar kan beschadigd zijn wanneer het geverfd is geweest, regelmatig geföhnd, gekruld of gestijld met een stijltang of wanneer men er veel mee heeft gezwommen in chloorhoudend water. Voor het maken van een pruik van echt haar is vaak een haardonatie van 3 mensen nodig.

Synthetisch haar wordt de laatste jaren steeds vaker door mensen gekozen voor hun pruik of haarwerk. Het voornaamste voordeel van synthetisch haar is de aanzienlijk lagere prijs. Synthetische pruiken zijn al te krijgen vanaf ongeveer 400 euro, terwijl pruiken van echt haar vaak rond de 2000 euro kosten. Synthetische pruiken en haarwerken kunnen gemaakt worden in elke kleur en lengte en in elk gewenst model. Het is ook mogelijk om een combinatie van echt haar een synthetisch haar te dragen.

Een pruik of haarwerk kan op maat gemaakt worden of met een machine. Vaak wordt het knopen van een pruik in het buitenland gedaan vanwege de lage arbeidskosten. Het is daarom niet gek dat wanneer u een pruik op maat laat maken, u hier enkele weken tot maanden op moet wachten. Een pruik bestellen kan off- en online.

Onderhoud

Net zoals eigen haar moet een pruik of haarwerk ook onderhouden worden. Er is speciale shampoo te koop om synthetische pruiken mee te wassen. Omdat je hoofdhuid redelijk zweet en talg produceert is het aan te raden het haarwerk wekelijks of twee keer per week te wassen. Laat hem daarna drogen op de meegekregen standaard. Met een klein borsteltje kunt u het synthetische haarwerk prima in model brengen. Pruiken en haarwerken van echt haar kunnen met normale shampoo gewassen worden. Een synthetisch haarwerk zal tussen de 6 en 12 maanden meegaan terwijl een haarwerk van echt haar waarschijnlijk meer dan een jaar in goede staat is.

Haar doneren

Indien u wilt meewerken aan het vervaardigen van een pruik of haarwerk kunt u uw haar doneren. Het haar moet daarvoor minstens 25 centimeter lang zijn. Daarnaast mag het haar niet geverfd zijn en/of highlights bevatten. Dit komt omdat het haar voor gebruik behandeld wordt zodat het minder in de klit raakt. Eerder geverfd haar gaat na deze behandeling juist zo klitten dat ervoor gekozen wordt geen behandeld haar te gebruiken in pruiken of haarwerken. U kunt bij bijna elke kapper terecht voor het afknippen van uw haar voor donatie. Sommige kappers knippen gratis of geven korting wanneer u uw haar doneert. Vraag bij uw eigen kapper naar de mogelijkheden.

Wat uw persoonlijke reden voor het willen van een haarwerk of pruik ook is, zorg altijd dat u zich goed laat informeren. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een kapper die gespecialiseerd is in pruiken en haarwerken en waar u rustig de tijd heeft om verschillende modellen te passen. Meestal is het aan te raden om een haarwerk te kiezen dat dicht bij uw eigen stijl, haarkleur en model ligt, maar soms kan het uw zelfvertrouwen een boost geven om een nieuw kapsel te kiezen. Veel mensen vinden het fijn om een partner, familielid of vriend(in) mee te nemen wanneer ze een haarwerk uitzoeken. Het is belangrijk dat het haarwerk of de pruik goed bij u past: u gaat het waarschijnlijk dagelijks dragen!

Woont u in de omgeving van Almere, Huizen of Naarden? Voor pruiken in Almere gaat u naar Pruikenzorg.nl