Verkoudheid voorkomen

Het is een cliché, maar daarom niet minder waar: voorkomen is beter dan genezen. Wil je een verkoudheid of griepje voorkomen, bijvoorbeeld omdat er een belangrijke afspraak, een leuke gelegenheid of ander plan op de agenda staat? Dan zijn er een aantal preventieve maatregelen welke je kunt uitvoeren, om de kans op griep of verkoudheid te verkleinen. Houdt er echter rekening mee dat je de kans op ziekte nooit 100% kunt uitsluiten. Toch is het risico op besmetting aanzienlijk te verkleinen. Lees over de oorzaak van verkoudheid en zorg ervoor dat je zo min mogelijk risico loopt op besmetting.

Risico verkleinen, verkoudheid voorkomen

De kans op besmetting kan je zo klein mogelijk maken, door zo min mogelijk contact te hebben met mensen die last hebben van het virus. Geef hen bij voorkeur geen hand of zoen op de wang of mond. Indien aanrakingen als deze toch plaatsvinden, doe je er goed aan de handen hierna direct te wassen. Raak je gezicht zo min mogelijk tot liefst niet aan, aangezien je hierdoor de kans op besmetting kunt vergroten. Op deze manier kan een verkoudheid worden voorkomen, aangezien het virus op deze manier niet de kans krijgt toe te treden tot het lichaam en zich te nestelen binnen neus, oor of hoofd. Het lijkt overdreven, maar je moet er iets voor over hebben: houdt voor de zekerheid altijd een desinfecteringsmiddel bij de hand. Neem het mee in je tas en gebruik deze wanneer je bijvoorbeeld trapleuningen of deurkrukken in openbare ruimten hebt aangeraakt. Het zijn kleine handelingen, welke kunnen zorgen voor een groot plezier: de kans op het griep- of verkoudheidsvirus wordt geminimaliseerd en met een beetje mazzel blijft de griep jou bespaard.

Zorg goed voor jezelf

Naast bovengenoemde maatregelen, is het ook een ‘pré’ om te letten op je eet- en leefgewoonte. Wanneer je vermoed dat je te maken hebt met een gevoelige periode wat de weerstand betreft, ga voor wat extra vitamines en eet voldoende fruit en groenten. Deze verhogen de weerstand, waardoor een virus minder grip heeft op jouw lichaam. Maak jezelf sterk tegen de griep of verkoudheid en drink elke dag voldoende water, eet gevarieerd en driemaal per dag en geniet van voldoende nachtrust. Al deze factoren spelen een belangrijke rol betreffende de menselijke gezondheid en wanneer je een griep- of verkoudheidsvirus wilt voorkomen, is het noodzakelijk de nodige aandacht te besteden aan je gesteld- en gezondheid. Schenk jezelf en daarmee je weerstand net even wat meer aandacht en pluk de vruchten van een gezond, snif- en snottervrij jaar.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *