Waarom zou je kiezen voor een zakelijk telefoonnummer?

Met een zakelijk nummer kunnen bedrijven zich ook telefonisch profileren. Zij kunnen daarbij kiezen voor 0800, 0900 of 088 service- of bedrijfsnummers. Deze drie nummers hebben verschillende voordelen. Via het zakelijke nummer wordt het bedrijf herkenbaarder en profileren ze zich vaak ook laagdrempeliger. De (potentiële) klant kan immers gratis of tegen een laag tarief informatie inwinnen, waardoor er gemakkelijker aan klantenbinding gedaan kan worden.

Optimalisatie, waar dan ook

Waar het bedrijf gevestigd is maakt voor de bedrijfsnummers helemaal niet meer uit. De meeste zakelijke nummers zorgen er immers voor dat de bereikbaarheid 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 is. Via het zakelijke telefoonnummer wordt het inkomende telefoonverkeer dus efficiënt. Er is daarbij de mogelijkheid voor het inspreken van keuzemenu’s waardoor de beller al vanaf het begin bij de juiste gesprekpartner terecht komt. Dit heeft als voordeel dat het bedrijf klantvriendelijker én efficiënter overkomt. Met andere woorden het optimaliseert zich en scoort dus in professionaliteit!

Wat voor nummer kiezen?

Er zijn belangrijke verschillen tussen 0800, 0900 en 088 nummers. De eerste zijn altijd gratis voor de klant. Dit nummer is vooral handig voor ondersteunende diensten, maar het nadeel is dat er ook heel veel misbruik van gemaakt wordt en dat het vanuit het buitenland niet te bereiken is. 0900 nummers zijn handig als het misbruik te buitensporig is. Ook betaalt de klant de kosten van het telefoongesprek, waardoor het bedrijf dit niet in rekening moet brengen. Hierdoor wordt de drempel wel iets groter, maar dat hangt natuurlijk vooral af van hoeveel het bedrijf per gespreksminuut vraagt. Tot slot zijn er de 088 zakelijke nummers. Deze zijn ideaal als het bedrijf meerdere vestigingen over het hele land verspreid heeft. De nummers zijn niet geografisch verbonden en verschillen minimaal, waardoor het bedrijf zich ook in het telefoonnummer kan profileren en tegelijkertijd ervoor kan zorgen dat de klant ineens bij het juiste filiaal terecht komt. Een zakelijk 088 telefoonnummer aanvragen doe je bij Babbl Telecom, Tritel of rechtstreeks bij de ACM.